A mi házunk Csabdin
Ez a ház is - mint a legtöbb - egy üres telekre született. Sok fát nem kellett kivágni, a telek fele üres, másik fele bokros, "dzsindzsás" volt. Majdnem két évig jártunk ki minden évszakban - hol reggel, hol este, hol délben, hol alkonyatkor -, ismerkedtünk, beszagoltuk, beszívtuk a hangulatát. Azután megszületett a döntés: ÉPÍTKEZÜNK. Ezzel megkezdődőtt a tervezés szintén igen hosszan tartó fázisa.
Végül persze kialakult a TERV !

Az üres telek
Felálltak a falak Az építkezés !
Az anyagokban válogathattunk, nem volt már belőlük hiány.
A mesterek.
Voltak gondok, de utólag már minden szép. Volt, aki elhagyott minket, volt, akit mi hagytunk el. De a mai napog úgy érzem, mindenki AKARTA. Mindenki hozzá tette a magáét.

2004-ben
- 50 éves voltam -
amikor beköltöztünk Csabdira.
A bokrok még kicsinyek voltak, a fű azonban már zöldelt. A házat elkezdtük feléleszteni, és azt hiszem, ez hamarosan sikerült is.

A tortám

Ez a mi Csabdink !

Persze Csabdi története ennél jóval hosszabb, változatosabb, néha hányatottabb. Kis falu, településükre büszke lakókkal. Mindent elmond, hogy 1.000 fő körüli községünkben - igen rég óta - 3 templom van !
Olvasd el CSABDI TÖRTÉNETÉT ! .
Csabdi térképe nagyobb méretben Térkép !
Kissé talán szerénytelenűl, berajzoltam telkünket és házunkat a mellékelt térképre, amit, ha akarsz, nagyobban is megnézhetsz, ha rákattintasz.
Vigyázni kell, ha hozzánk közelítesz !
Még a GPS térképek is hibásak, valószínüleg légi felvétel alapján készítették valamennyit, anélkül, hogy bejárták vólna a területet. A Béke utcának a páros oldala az aszfalt út mentén van, de a páratlan számok - a 13-as után -, már csak földúton közelíthetők meg. És itt van a legtöbb hiba.

Az alábbi videót - az itt töltött első két évben készített fotókból - állítottam össze. Nekem öröm volt csinálni, remélem másnak is örömet tud okozni a nézése.

A videót ...

Út a fotóalbumhoz ... itt láthatod !

A képeket betettem egy fotóalbumba ...

Út a fotóalbumhoz ... ha a képre kattintasz, megnézheted őket !